Opleiding en onderzoek – Huisartsenpraktijk de Grebbe – Rhenen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Grebbe
Nieuwe Veenendaalseweg 51a 3911 ME
Rhenen

Opleiding en onderzoek

Huisartsenpraktijk De Grebbe onderhoudt een intensieve samenwerking met de Vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Dit houdt in dat er regelmatig wetenschappelijk onderzoek verricht wordt. Hiervoor stellen wij medische gegevens (zonder persoonsgegevens) beschikbaar. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u dit aangeven. Tevens worden er aankomende artsen in de huisartsenpraktijk opgeleid.

Ook neemt Huisartsenpraktijk de Grebbe deel aan het IPCI-project (Integrated Primary Care Information) van de afdeling Medische Informatica van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Dit project zoekt naar antwoorden op vragen als:
– Welke geneesmiddelen worden door huisartsen voorgeschreven bij welke ziekteen waarom?
– Gaan klachten wel echt weg van die medicijnen en hoelang duurt dat?
– Hoe zit het met de verschillende bijwerkingen van allerlei geneesmiddelen?

De onderzoekers krijgen onze medische gegevens. Bij deze gegevens staan natuurlijk geen naam, adres of andere persoonlijke gegevens. De onderzoekers kunnen niet zien van welke patiënt de medische gegevens zijn. De medische informatie is altijd anoniem. Het IPCI-project heeft een strenge Raad van Toezicht die erop let dat de gegevens zeer zorgvuldig worden gebruikt.

Bezwaar?
Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens voor dit wetenschappelijk onderzoek, dan is het belangrijk dat u dat aan ons vertelt. Uw gegevens worden dan niet gebruikt voor onderzoek.