Recepten – Huisartsenpraktijk de Grebbe – Rhenen
Nieuwe Veenendaalseweg 51a 3911 ME Rhenen Tel:0317-745090 Spoed 0317-620020
Header afbeelding

Recepten

Veel medicatie kan alleen worden voorgeschreven door een arts. Dit is omdat het van belang is dat de (huis)arts controleert of de medicatie wel het juiste middel is. Sommige medicatie moet langere tijd gebruikt worden, volgens voorschrift van een arts. Dan is een herhaalrecept nodig. Het herhaalrecept is gelijk aan een het eerder uitgeschreven recept. Herhaalrecepten zijn in principe chronische medicatie voor bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes, schildklieraandoeningen of depressie.
Psychofarmaca, zoals slaap- en rustgevende middelen, worden in principe voor maximaal 1 maand voorgeschreven; chronische medicatie voor maximaal 3 maanden.

Herhaalrecepten moeten in principe worden herhaald door de arts die ze heeft voorgeschreven! Dus de specialist (bijvoorbeeld cardioloog, oogarts of internist) moet indien nodig herhaalrecepten zelf meegeven. Indien er geen controles meer nodig zijn kan de specialist de medicatie controle en herhaalmedicatie overdragen aan de huisarts.

Vraag uw herhaalrecepten aan via ons patiëntenportaal of via u onze receptenlijn 0317-621106.
Via de receptenlijn spreekt u eerst uw naam en geboortedatum in, dan de naam, sterkte en hoeveelheid van het door u gewenste recept.

Via de site van ZGV is het makkelijk herhaalmedicatie bij de Medisch Specialist aan te vragen.
U kunt nu zelf bij uw Medisch Specialist medicatie herhalen via de site van het ziekenhuis, via deze link.