Recepten – Huisartsenpraktijk de Grebbe – Rhenen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Grebbe
Nieuwe Veenendaalseweg 51a 3911 ME
Rhenen

Recepten

Veel medicatie kan alleen worden voorgeschreven door een arts. Het is van belang dat de arts controleert of het de medicatie wel het juiste middel is. Soms moet iemand medicatie gedurende lange tijd dient in te nemen volgens voorschrift van een arts. Het kan dan ndig zijn dat recepten recepten worden herhaald. Het herhaalrecept is dan gelijkluidend aan een eerder uitgeschreven recept. Het betreft dus chronische medicatie voor bijvoorbeeld hoge bloedruk, suikerziekte, ziekte van de schildklier of depressie. Psychofarmaca, zoals slaap- en rustgevende middelen worden in principe voor maximaal 1 maand voorgeschreven; chronische medicatie voor maximaal 3 maanden.

Herhaalrecepten moeten in principe worden herhaald door de arts die ze heeft voorgeschreven! Dus de specialist (bv cardioloog, oogarts of internist) moet indien nodig herhaalrecepten zelf meegeven. Indien er geen controles meer nodig zijn kan de specialist de medicatie controle en herhaalmedicatie overdragen aan de huisarts.

Vraag uw herhaalrecepten aan via ons patiëntenportaal of via u onze receptenlijn 0317-621106.
U moet dan eerst uw naam en geboorte datum inspreken, daarna de naam en de sterkte van het geneesmiddel en vervolgens het aantal dat u wilt bestellen.